Tašky z lokšového těsta
18.6.2012
700 g brambor, 300 g hladké mouky, sádlo a sůl
Jak na to:Ve slupce uvařené ještě horké brambory očistíme, nastrouháme, přidáme k nim sůl, mouku a vypracujte hladké lokšové těsto. Na posypaném desce uděláme dlouhý palice, který nakrájíme na stejné kousky. Každý vyválíme na kulatou lokše hrubou 2-3 mm. Lokše osolíme a svineme na způsob palačinky. Vzniklé Šulc ukládáme těsně vedle sebe na vymaštěný plech, potřeme je rozpuštěnou mastí a pečeme při 200 ° C, dokud povrch nezčervená. Tašky pak obrátíme a pečeme do křupavá stejně, jako první stranu. Servírujeme s kyselou nakládaným zeleninou.
Podobné recepty:Pizza taštičky, Cibulové tašky, Zapečené brambory, Židovské buchty, Pizza calzone