Židovské buchty

Potřebujeme:

1,5 kg bílého zelí, 1 kg polohrubé mouky, 1-2 lžíce husích nebo kachních masti, 250 g mletých ořechů, 100 g moučkového cukru, sůl

Jak na to:

Zelí nastrouháme a osolíme, aby pustila trochu šťávy. Přidáme polohrubou mouku, ale jen tolik, abychom mohli vypracovat těsto.
Rozválíme ho na tloušťku 2-3 cm a nařežeme na pásy široké asi 10 cm.
Potom z každého pásu zvlášť řežeme obdélníky široké 3-4 cm. Uvaříme je v slané vodě.
Pomocí sítka uvařené tašky vyjmeme a hned pokapeme husí nebo kachní játra mastí.
Na talíři je posypeme mletými ořechy smíchanými s moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Pařené buchty, Americké buchty, Buchty se švestkovými povidly, Pařené buchty, Babiččiny pohádkové buchty