Česnekové drapáky (lokše)

27.2.2012
Potřebujeme:

700 g brambor (i 1 kg), polohrubou mouku (asi 200-300 g), sůl, pepř, sádlo nebo olej, česnek

Jak na to:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme, nastrouháme, osolíme. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme vláčné těsto.
Rozpustíme si mast (nebo použijte olej). Přidáme 4-5 rozmačkaných stroužků česneku a osolíme (aby to bylo dostatečně slané). Z válečku odkrajujeme asi 1-1,5 cm silná kolečka. Na pomoučněném vále rozválíme, pomastíme, opepříme a stočíme. Ukládáme na vymazaný plech. Také pomastíme lokše i z vrchu.
Dáme do vyhřáté trouby (220 stupňů) a pečeme do načervenalé.

Podobné recepty:

Lokše, Tašky z lokšového těsta, Plněné lokše, Plněné lokše, Plněné bramborové lokše