Bramborové knedlíky k uzenému masu

Potřebujeme:

100 g brambor, 300 g polohrubé mouky, žloutek, 1 lžíci soli, 1 lžíci másla

Jak na to:

Uvařené a rozmačkané brambory zpracujeme s výběrovou polohrubou moukou, žloutkem, solí a máslem. Z těsta vytvarujeme hrubší palice rukama namočenými ve studené vodě. Čistou plátěnou hadřík namočíme, palice do ní zabalíme a vaříme podle velikosti 30-40 minut ve slané vodě. Nití krájíme na úhledné plátky.
Takto připravené bramborové těsto můžeme použít i na přípravu švestkových knedlíků, lokše, žmolky, brynzové pirohů a pod.

Podobné recepty:

Sýrová omáčka k uzenému masu, Švestkově-povidlová omáčka s rumem, Plněné bramborové knedlíky, Sýrová omáčka k uzenému masu, Chlupaté knedlíky s houbami