Telecí maso na medu a švestkách

Potřebujeme:

1 kg telecího stehna, 2 šalotky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, chilli papričky, čerstvý zázvor, ½ KL mletého kmínu, ½ KL mleté ​​papriky, šafrán, 800 g rajčat z konzervy, pomerančová kůra, mletá skořice, nať koriandru, 24 švestek, 4 lžíce medu, 75 g spařených a oloupaných mandlí, pepř a lístky máty na ozdobení

Jak na to:

Telecí maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme olej, šalotku, česnek, chilli papričky, zázvor, papriku, kmín a šafrán. Maso zamícháme, aby se pokrylo směsí, mísu zakryjeme a necháme 2 hodiny marinovat. Na velké pánvi rozehřejeme olej a pečeme na něm telecí maso. Opečené maso přemístíme do zapékací nádoby.Na povrch poklademe rajčata, nať koriandru, posypeme pomerančovou kůrou a skořicí. Zakryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu při teplotě 160 º C. Zatím dáme do hrnce švestky, med a dostatečné množství vody, aby švestky zakrývala a vaříme 10 minut. Švestky s tekutinou přidáme do zapékací nádoby a necháme dopéct. Hotové jídlo posypeme opraženými mandlemi a ozdobíme mátou.

Podobné recepty:

Dušená telecí, Telecí maso na másle, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí karbanátky, Královská polévka