Hovězí roštěnky s pikantním dipem

Potřebujeme:

4 ks hovězí roštěnky, 1 zelená paprika, 1 cibule, česnek, sůl, 1 KL sušené kořenové zeleniny, 3 lžíce hladké mouky,, olej, 1 PL másla,
Pikantní dip: 1 bílý jogurt, 2 lžíce zakysané smetany, 1 kyselá okurka 1 PL šťávy z kyselých okurek, 4 ks sterilizovaných feferonky, 2 PL ostrého kečupu

Jak na to:

Roštěnky naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Obalíme je ve směsi mouky a sušené kořenové zeleniny. Zprudka opečeme na oleji, přidáme máslo a dusíme do měkka. Mezitím osmahneme na oleji nakrájenou cibulku spolu s paprikou. Do jogurtu se smetanou přidáme šťávu z okurek, na jemno nakrájenou okurku, feferonky, kečup a dobře promícháme. Na talíř servírujeme roštěnky polité výpekem, na povrch uložíme opražené cibuli, papriku a zalijeme pikantním dipem.

Podobné recepty:

Italské hovězí roštěnky, Chřestová roštěná, Pikantní roštěnky, Grilovaná hovězí roštěná s citronem se zeleninou, Roštěná na znojemský způsob