Máslové pagáčky

Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 380 g másla (dávala jsem půl másla a půl Hery), 2 žloutky, 1 kostka (42 g) droždí, 1 dcl mléka, 1 lžička cukru moučka, 1 vejce, na zdobení - seznamová semínka, kmín, mák, grilovací koření, vegeta (cokoliv, co máte rádi)

Jak na to:

1) z mléka a droždí si necháme vzejít kvásek 2) na vále zpracujeme hladkou mouku smíchanou se solí, máslo, žloutky a kvásek 3) důkladně propracujeme a dáme do chladničky alespoň na 5 hodin (dávám většinou na noc, protože si chystám těsto den předem)4) těsto vyválíme na sílu cca 5 mm a pak z něj vykrajujeme pagáčky5) pagáčky přemístíme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme libovolným druhem sypání6) dáme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (střední poloha, horkovzduch na cca 170 stupňů, asi 10-12 minut)

Podobné recepty:

Sýrová omáčka, Čokoládové pusinky, Máslové sušenky, Máslové noky (do polévky), Krupicové máslové noky (do polévky)