Kotlety s cibulovou omáčkou

Potřebujeme:

4 kotlety, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, hladká mouka, sůl, 2 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 g kysané smetany-může být i mléko-to nám chutná více

Jak na to:

Kotlety omyjeme a mírně naklepeme. Osolíme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozpustíme a zahřejeme máslo a olej. Maso opékáme dozlatova asi 5 minut z každé strany. Pak maso vyjmeme ze šťávy a odložíme stranou do tepla. Na půlkolečka nakrájíme 2 cibule a osmahneme je. Téměř na závěr posypeme sladkou paprikou, přidáme 2 lžičky rajčatového protlaku a 200 g kysané smetany. Cibulovou omáčku krátce za stálého míchání povaříme. Potom do ní vložíme kotlety a ještě je necháme prohřát. Pokrm bude skvěle chutnat jak s vařenými či s restovanými bramborami, tak i třeba s rýží.

Podobné recepty:

Vepřové kotlety na pomerančích, Králík s cibulovou omáčkou, Kotletky na hořčici, Grilované vepřové kotlety na pomerančích, Kotlety se sýrem