Králík s cibulovou omáčkou

Potřebujeme:

1 králičí předek, 500 ml mléka, 3 cibule, 50 g mrkve, svazeček bylinek (petržel, libeček, estragon, kerblík), 100 g másla, 4 kuličky pepře, 60 g hladké mouky, 300 g králičích jater

Jak na to:

Králičí předek omyjeme, osušíme a máčíme v mléku asi 3 hodiny. Poté králíka vyjmeme, omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Přidáme pepř, kousek cibule, mrkev a oprané bylinky. Zvolna vaříme, až je maso měkké. Králičí maso vyjmeme a naporcujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji procezeným vývarem a dobře provaříme. Očištěnou cibuli jemně nastrouháme, přidáme do omáčky a krátce povaříme. Porce masa přeléváme cibulovou omáčkou a obkládáme kousky jater, která jsme krátce opekli na másle a podusili.

Podobné recepty:

Pečený králík, Bezkonkurenční králík, Králík pečený s paprikou, Čínské vejce s cibulovou omáčkou, Králík - pečený