Bezkonkurenční králík
3.6.2011
1 králík, 2 dcl bílého vína, masox, olej, 3 stroužky česneku, cibule, zázvor, estragon, sůl, houby
Jak na to:Králíka prošpikujte slaninou. Osolte, posypte zázvorem a v pekáči s trochou oleje jej vložte do rozpálené trouby. Za chvíli uberte teplotu a pekáč přiklopte.
Mezitím povařte ve vodě houby s půlkou masoxu. Když se začne králík připalovat, podlijte ho masoxem s houbami. Po hodině přidejte cibulky, nasekané stroužky česneku a podlijte bílým vínem.
Po 30 min. pekáč odkryjte, přidejte estragon a nechte maso připéct. Podávejte s bramborovým knedlíkem a nesceďenou omáčkou.
Autor receptu: Ivus
Podobné recepty:Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík