Jehněčí maso na paprice
10.4.2014

1 jehněčí lopatka, olej, 1 cibule, mletá červená paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, 1 dcl zakysané smetany, citronová šťáva
Jak na to:Maso omyjeme, vykostíme a pokrájíme na kousky. V rozehřátém oleji osmahneme očištěnou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mletou červenou papriku, rajčatový protlak, bazalku a maso, osolíme, okořeníme mletým pepřem a přikryté dusíme doměkka.
Měkké maso zahustíme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou a povaříme. Podáváme s máslovými noky.
Jehněčí maso na paprice, Jehněčí maso na paprice, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí plec s citrónem, Dušená jehněčí kýta