Brambory a chřest s mátou a mandlemi

Potřebujeme:

(pro 4 osoby) 1kg nových brambor, 2lžíce olivového oleje, 500g očištěného chřestu, 1lžíčka cukru, 50ml extra panenského olivového oleje, 3lžičky podravky, 2stroužky česneku, 250ml vody, 40g opražených plátků mandlí, 1lžíce nasekané čerstvé máty

Jak na to:

Brambory omyjte a osušte.Na pekáči zahřejte 2lžíce olivového oleje,přidejte brambory a promíchejte. Pečte v troubě na 200 stupňů asi 40 minut. Vyndejte a nechte trochu vychladnout. Chřest očistíme, odstraníme dřevnatou část a lehce oloupeme.Nakrájíme na cca 5cm kousky a dáme vařit do osolené vody, do které jsme přidali cukr.Vaříme asi 5minut poté chřest vyndáme a schladíme ve studené vodě.Brambory nakrájíme chřest scedíme.V pánvi zahřejeme olivový olej,přidáme prolisovaný česnek a podravku,zalijeme vodou.Vaříme asi 5minut,poté přidáme brambory a chřest,lehce zamíchejte a zahřejte.Nakonec přimíchejte mandle a posypejte mátou.

Autor receptu: Luboš Kubenik

Podobné recepty:

Chřest s vařenou šunkou a petrželkou, Kokosová zmrzlina s bílou čokoládou a mandlemi, Milánský chřest, Chřestová polévka, Vařený chřest s holandskou omáčkou