Zapékané zeleninové omelety

Potřebujeme:

3 vejce, 1 / 2 dcl mléka, sůl, olej, 1 cibule, 40 g žampionů, 50 g mrkve, 50 g kapusty, 50 g květáku, 20 g hrášku, sůl, pepř, kmín, 1 vejce, 1 dcl smetany , olej, 1 lžička grilovacího koření, petrželová nať

Jak na to:

Z vajec rozšlehaných s mlékem a solí upečeme omelety. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme očištěné, umyté, pokrájené houby, podlijeme trochou vody a podusíme. Potom přidáme očištěnou pokrájenou mrkev, kapusta, květák, později hrášek, osolíme, přidáme pepř, mletý kmín a dodusíme. Touto směsí plníme omelety, stočíme je, vložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali vejce s grilovacím kořením a zapečeme. Nakonec posypeme pokrájenou petrželkou.

Podobné recepty:

Omelety plněné mletým masem, Zapékané omelety, Zeleninové omelety, Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Drůbeží játra v omeletě