Zapékaný květák
23.9.2011
1 větší květák, sůl, 20 g másla, strouhanka, 4-5 vajec, 150 g měkkého salámu, 2 dcl smetany, 1 lžičku sušené bazalky
Jak na to:Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme. Uvařený květák z vody vyjmeme a necháme okapat. Ohnivzdornou nádobu vymažeme, vysypeme strouhankou a květákové růžice dáme do ní tak, aby střed zůstal volný. Do středu rozbijeme syrová vejce. Květák a vejce osolíme, posypeme nadrobno pokrájenou salámem a polijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali bazalku. Pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Podobné recepty:Květák zapékaný se špagetami, Zapékaný květák s párkem, Zapékaný květák na italský způsob, Zapékaný květák, Zapékaný květák se šunkou a sýrem