Zapékaný květák na italský způsob
14.11.2011
150 g žampionů, 2 lžíce tuku, 1 květák, sůl, 150 g šunky, 1 rajčatový protlak, 200 g nastrouhaného sýra, tuk, strouhanku
Jak na to:Žampiony pokrájíme na plátky a podusíme na tuku. Očištěný květák uvaříme ve slané vodě do měkka. Scezený květák rozebereme a posekáme nadrobno. Smícháme s podušených žampiony. Přidáme nasekanou šunku, rajčatový protlak a polovinu nastrouhaného sýra. Masu dáme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou. Posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra a upečeme v mírně teplé troubě. Podáváme s bramborami.
Podobné recepty:Květák na italský způsob, Květák zapékaný se špagetami, Zapékaný květák, Květák na polský způsob, Květák na bačův způsob