Kančí kýta se šípkovou omáčkou

18.10.2011
Potřebujeme:

500 g kančího kýty, 150 g slaniny, sůl, 250 ml sladkého bílého vína, 3 lžíce sádla, 200 g mrkve, 4 lžíce šípkového džemu, 50 g másla, 50 g hladké mouky, šťáva a kůra z 1 / 2 citronu

Jak na to:

Stehno prošpikujeme slaninou, důkladně osolíme, polijeme vínem a necháme asi šest hodin uležet v chladničce. V hrnci osmahneme na sádle nastrouhanou mrkev. Přidáme šípkový džem a jakmile zkaramelizuje, vložíme maso i s vínem a za občasného podlévání dusíme. Měkké maso vyjmeme, základ omáčky zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky. Dochutíme citronovou šťávou a kůrou. Omáčkou přecedíme, lehce povaříme a ještě zjemníme kouskem másla. Podáváme s knedlíkem.

Podobné recepty:

Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Kančí biftečky, Pečené plátky ze zvěřiny