Kančí biftečky

26.9.2008
Potřebujeme:

Kančí kýtu (případně kdo má pravou svíčkovou), pepř, grilovací koření, trošku másla, olej

Jak na to:

Kýtu nakrájíme na plátky, nenaklepáváme - pouze pěstí trochu umačkáme, opepříme, můžeme přidat i trochu grilovacího koření, nesolíme (jinak maso ztvrdne)!, poté biftečky vložíme na rozpálenou pánvičku s olejem, pečeme z každé strany tak dlouho, dokud se neobjeví na mase krev, pokud je tam necháme déle, tak nebude maso šťavnaté. Nakonec dáme opečené bifteky do zapékací přikryté misky s troškou másla a malinko vody dodělat v troubě, tak asi 20 minut. Osolíme teprve na talíři a podáváme nejlépe s hranolkama, tatarkou a zeleninovou oblohou dle libosti.

Podobné recepty:

Šlehané biftečky, Biftek s rozinkami, Indonéské jídlo, Kančí kýta se šípkovou omáčkou, Dušené biftečky