Pečené plátky ze zvěřiny

7.5.2008
Potřebujeme:

500g zvěřiny (srnčí, dančí, kančí kýta), 2-3 středně velké cibule, 150g anglické slaniny, olej, sůl, pepř.

Jak na to:


Maso nakrájíme na asi 1cm silné plátky (jako na řízky) a naklepeme z obou stran. Dobře posolíme, popepříme. Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky. Do kastrolu naložíme maso s cibulí a slaninou a zalijeme olejem (asi 1/2 čtvrtlitrového hrnku) a vše promícháme. Necháme nejlépe do druhého dne v lednici proležet. Druhý den dáme vše do pekáčku nebo jiné pečící formy, podlijeme vodou (asi 1/4 litru), můžeme ještě přidat trochu sádla nebo másla a pečeme při 220 stupních za občasného podlévání zhruba 2-3 hodiny (záleží na tom, z jak starého kusu zvěře maso je a kolik masa dáváte péct). Maso je hotové, když je zcela křehké a při ochutnávání se rozpadá na jazyku.

Podobné recepty:

Jelení hruď s bílou křenovou omáčkou, Malokarpatské játra ze zvěřiny, Medailonky ze zvěřiny s zeleným pepřem, Guláš ze zvěřiny, Zvěřina na jehle