Guláš ze zvěřiny

3.10.2011
Potřebujeme:

600 g zvěřiny, 150 g uzené slaniny, 2 cibule, 1 lžíce sádla, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mletá červená paprika, 150 g čerstvých hub, 200 g brambor, 2 papriky, 1 rajče, majoránka, 150 ml červeného vína

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozehřáté sádle osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěnou nakrájenou cibuli a za stálého míchání osmahneme. Přidáme maso, prolisovaný česnek a znovu osmahneme. Posypeme mletou červenou paprikou, podlijeme vínem a dusíme téměř doměkka. Přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory, očištěné pokrájené houby, očištěnou pokrájenou papriku, zalijeme vínem a vaříme doměkka. Rajče nakrájíme, vložíme do guláše, promícháme a krátce povaříme. Před podáváním ochutíme majoránkou.

Podobné recepty:

Guláš ze zvěřiny, Jelení hruď s bílou křenovou omáčkou, Medailonky ze zvěřiny s zeleným pepřem, Malokarpatské játra ze zvěřiny, Guláš speciál