Jehněčí bylinkový hřbet

Potřebujeme:

hřbet s kostí (750 g), 3 krajíce toustového chleba, 600 g cukety, 250 g malých rajčat, 9 lžic míchaných posekaných bylinek, 60 g strouhaného sýra gouda, olivový olej, 2 lžíce hořčice, pepř, sůl

Jak na to:

Troubu rozehřejeme na 200 C. Chléb rozdrobíme a umeleme. Drobky nasypeme na suchý plech a pečeme asi 5 min. Pak je smícháme s posekanými bylinkami a nastrouhaným sýrem. Cukety po délce nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem. Přeložíme je na plech, teplotu v troubě zvýšíme na 250 C a pečeme asi 5 min. Přidáme rajčata a pečeme dalších 5 min. Hřbet rozdělíme na 4 části, omyjeme, osušíme, opepříme a osmahneme na horkém oleji. Po 8 až 10 min maso vyjmeme a potřeme hořčicí. Opražené maso vyválíme v bylinkové směsi a přidáme k cuketu a rajčatům. Vložíme do trouby a při 190 C pečeme asi 5 min. Podáváme s opečenými bramborami.

Podobné recepty:

Jehněčí bylinkový hřbet, Hřbet s cizrnovým pyré, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta