Jehněčí bylinkový hřbet

Potřebujeme:

hřbet s kostí, 3 krajíce toastového chleba, 600 g cukety, 250 g malých rajčat, 9 lžic míchaných posekaných bylinek, 60 g nastrouhaného sýra gouda, olivový olej, 2 lžíce hořčice, pepř, sůl

Jak na to:

Troubu rozehřejeme na 200 ° C. Chléb rozdrobíme a umeleme. Drobky nasypeme na suchý plech a pečeme asi 5 minut. Pak je smícháme s posekanými bylinkami a nastrouhaným sýrem. Cukety po délce nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem. Přeložíme je na plech, teplotu v troubě zvýšíme a pečeme asi 5 minut. Přidáme rajčata a pečeme dalších 5 minut. Hřbet rozdělíme na 4 části, omyjeme, osušíme, okořeníme a osmažíme v horkém oleji. Po 8-10 minutách maso vyjmeme a ochutíme hořčicí. Opražené maso vyválíme v bylinkové směsi a přidáme k cuketu a rajčatům. Vložíme do trouby a pečeme asi 5 minut. Podáváme s opečenými bramborami.

Podobné recepty:

Jehněčí bylinkový hřbet, Hřbet s cizrnovým pyré, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta