Hřbet s cizrnovým pyré

Potřebujeme:

4 jehněčí kotlety po 200 g, 40 g česneku, 40 g nasekaných bylinek (šalvěj, petržel, tymián apod.), 400 g sterilizovaného nebo uvařeného cizrny, šafrán, 4 plátky želatiny, 2,5 dcl vývaru, 4 dcl vína Muscatel oro, olej, sůl

Jak na to:

Jehněčí maso dopředu (alespoň 2 hodiny) marinujeme v marinádě - v oleji rozmícháme česnek, sůl bylinky a směsí potřeme maso. Na pánvi rozpálíme olej a marinované jehněčí kotlety prudce opečeme. Pak je dáme ještě zapéct do trouby na 8 minut při 180 C. Cizrna rozmixujeme se šafránem a solí. Do vývaru vložíme tymián a plátky želatiny a dáme ztuhnout. Omáčku z jehněčího masa rozředíme vínem a zredukujeme. Jehněčí kotlety podáváme s Cizrnová pyré, voňavou omáčkou a kousky tymiánové želatiny.

Podobné recepty:

Jablečné pyré , Uzená rolka s hrachový pyré, Jehněčí bylinkový hřbet, Špagety s plody moře, Jehněčí bylinkový hřbet