Plíce na smetaně

14.11.2012
Potřebujeme:

250 g vepřových plic, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 cibule, 2 zrnka nového koření, 2 zrnka pepře, 1 bobkový list, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 2,5 dcl zakysané smetany, kopr, ocet, sůl

Jak na to:

Do vody dáme plíce, zeleninu, koření a vaříme asi 1 hodinu. Uvařené plíce vyjmeme a necháme vychladnout. Vychladlé nakrájíme na malé kousky.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z plic, smetanou, nasekaným koprem a dobře povaříme. Do hotové omáčky dáme pokrájené plíce. Dochutíme octem a solí.

Podobné recepty:

Polévka z plic, Plíce nakyselo, Polévka z plíce, Taštičky s telecím (do polévky), Žampióny na smetaně