Plíce nakyselo

30.8.2012
Potřebujeme:

900 g vepřových plic, ½ l zakysané smetany, 2 mrkve, 1 petržel, 1 menší celer, hořčice, ocet, 2 cibule, 3 PL mouky, 2 lžíce sádla, bobkový list, celý pepř, cukr, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Omyté plíce dejte do vroucí slané vody, přidejte celý pepř, bobkový list, cibuli, mrkev, petržel a celer. Uvařené plíce vyjměte a nakrájejte na drobné nudličky. Z masti a mouky připravte jíšku, podlijeme vývarem z plic a přidejte hořčici, ocet, cukr, nakrájené plíce a převařte. Nakonec přidejte zakysanou smetanu. Podávejte s knedlíkem nebo s těstovinami.

Podobné recepty:

Plíce na smetaně, Polévka z plíce, Polévka z plic, Taštičky s telecím (do polévky), Hříbková omáčka nakyselo