Hříbková omáčka nakyselo

23.9.2008
Potřebujeme:

čersté hříbky, 1 cibule, hrst nasekané zelené petrželky, několik lístků libečku, nové koření, celý pepř, bobkový list, 250 ml sladké smetany, 3 lžíce octa, mouka nebo jiné zahušťovadlo, sůl, 2 kostky cukru

Jak na to:

Na cibulce rychle osmahneme sekanou petrželovou nať, aby se nepřipekla. Přidáme pokrájené houby, podlejeme horkou vodou, přidáme koření, cukr a dusíme. Když jsou houby měkké, zalijeme smetanou a zahustíme. Nakonec dosolíme a přidáme podle chuti ocet.Podáváme s Vašim oblíbeným knedlíkem.

Podobné recepty:

Hříbková omáčka na kyselo, Plíce nakyselo, Bramborová polévka nakyselo, Ruská omáčka, Karamelová omáčka