Plněné vepřové pečeně

Potřebujeme:

750 g vepřových kotlet, 40 g cibule, 40 g sádla, 100 g šunky nebo měkkého salámu, 40 g uzené slaniny, 200 g kysaného zelí, sůl, pepř, 20 g hladké mouky, 20 g másla

Jak na to:

Z masa nasekáme 4 žebírka, do každého uděláme nožem otvor, trochu jejich naklepeme a naplníme. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, slaninu, chvíli osmahneme. Potom přidáme posekanou zelí a znovu chvíli dusíme. Směsí naplníme maso. Otvor sepneme jehlou, aby během pečení nádivka nevypadávala. Naplněné žebírka osolíme, opepříme a opečeme na sádle po obou stranách. Opečené kotlety podlijeme vodou a dusíme do měkka. Udušené kotlety vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, trošku osmahneme a znovu podlijeme vodou. Necháme povařit. Hotovou šťávu přecedíme, zjemníme máslem. Pečeně přelijeme šťávou a podáváme s bramborami.

Podobné recepty:

Pečené koleno na pivu, Plněné pečené papriky, Kanadská pečeně, Baklažány plněné masem a šunkou, Vepřové plátky s pečenými brambory