Baklažány plněné masem a šunkou

Potřebujeme:

2 střední baklažány, 150 gramů pečeného vepřového masa, 50 gramů šunky, 3 lžíce strouhanky, 1 vejce, 40 gramů másla, 1 lžíce oleje, mletý pepř, sůl.

Jak na to:

Z baklažánů vykrojíme zbytek stopky s okvětím, rozkrojíme je podélně na půlky, osolíme a krátce dusíme na oleji. Vyjmeme je, po okapání lžičkou vydlabeme měkkou dužinu a posekáme ji. K dužině přidáme pečené vepřové maso a šunku pokrájené na jemné hranolky, vejce, 1 lžíci strouhanky, pepř, sůl a promícháme. Naplníme půlky baklažánů, vložíme je zpět do kastrolku, posypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a upečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 20 minut).

Podobné recepty:

Plněné rohlíky, Plněné okurky, Smažené plněné palačinky, Míchaná sýrová pomazánka, Pizza se šunkou a dušenými houbami