Vepřové plátky s pečenými brambory
16.9.2008
Vepřové plátky (kotleta,krkovice,kýta,plec,libový bok), plnotučné hořčice, hladká mouka, sůl, pepř, cibule, česnek, sádlo, worchestr, sojová omáčka
Jak na to:Vepřové plátky lehce naklepeme,osolíme,opepříme a potřeme hořčicí.Takto připravené plátky obalíme v hladké mouce a zprutka opečeme na sádle.Opečené plátky vložíme na pečící plech spolu s cibulí (nakrájená na kolečka) a česnekem (na plátky),pokapeme sojovou omáčkou a worchestrem,podlejeme vodou a dáme péct.Pečeme 50-60 minut při teplotě 150-180°C.Jako přílohu lze použít pečené nebo vařené bambory,nebo rýži.
Podobné recepty:Zapečené vepřové řízky s medem, Zapečené vepřové řízky s medem, Finské řízky, Vepřové s česnekem a nivou, Grilované vepřové plátky