Bažant na slaninu

18.10.2011
Potřebujeme:

1 kg masa z bažanta, 60 g tuku, 50 g uzené slaniny, 20 g másla, 40 g cibule, 10 g hladké mouky, nové koření, celý pepř, sůl, vývar (voda)

Jak na to:

Očištěného vykuchaného, ​​umytého a osušeného bažanta protáhneme na nudličky pokrájenou uzenou slaninou a osolíme. Na rozpáleném tuku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno pokrájenou cibuli, podlijeme troškou vývaru, vložíme připraveného bažanta a dusíme za občasného přelévání vlastní šťávou pod pokrývkou do měkka. Před dokončením vložíme bažanta do vyhřáté trouby a opečeme do zlatová. Upečeného bažanta vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a dobře povaříme. Stavu necedíme a před podáváním zjemníme máslem.

Podobné recepty:

Preburdin bažant, Plněný bažant, Bažant pečený na ovoci, Kuře jako bažant, Bažant na kysaném zelí