Bažant na kysaném zelí

14.5.2012
Potřebujeme:

1 bažant, 125 g červeného hroznů, 125 g bílého hroznů, 100 g slaniny, 3 PL másla, 1 cibule, 1 sklenice kysaného zelí, 1 KL cukru, 125 ml vody, 125 ml sektu, pepř, sůl, tymián

Jak na to:

Bažanta potřeme solí, pepřem a tymiánem a položíme ho na vymazaný plech prsy nahoru. Poklademe plátky slaniny a pečeme v troubě při 175 C asi 30 min. Cibuli se zelím orestujeme na oleji, přidáme 125 ml vody, sůl, cukr, pepř, tymián a necháme vařit 45 min. Po 30 min. pečení z bažanta odstraníme slaninu, zvýšíme teplotu na 200 C a dopékáme ještě 25 min. Výpek přecedíme přes sítko a spolu s vypeckováním hroznem a sektem vmícháme do udušeného zelí. Prohřejeme ho a podáváme jako oblohu k bažantovi, dekorujeme pečenou slaninou.

Podobné recepty:

Brambory v kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí