Pečené rolované skopové stehno

Potřebujeme:

1-1,5 kg stehna, 100 g másla, 1 cibule, 150 g kořenové zeleniny, 75 g rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, 1,5 dcl červeného vína, 1,5 dcl vývaru z kostí, petrželová nať
Náplň: 50 g slaniny, 100 g žampionů, 150 g měkkého salámu, 2 housky, 2 vejce, sůl, česnek

Jak na to:

Vykostěné stehno zbavíme tuku, blan, rozřízneme tak, aby vznikl plátek masa, který lze srolovat a vyklepeme. Slaninu nakrájíme na kostky, zahřejeme ji na pánvi a opražíme na ní očištěné, na plátky nakrájené houby, pak přidáme na nudličky nakrájenou měkký salám, dvě namočené a vytištěné housky, sůl, česnek a 2 vejce a náplň řádně vypracujeme. Maso potřeme touto náplní, zkroutíte a převážeme kuchyňskou nití. Na pánvi na másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, vložíme maso, prudce opečeme, pak podlijeme vývarem a pečeme v troubě. Občas obracíme a podléváme vodou nebo vývarem z kostí. Ke konci pečení přidáme rajčatový protlak. Když je maso měkké, šťávu vydusíme na tuk, přilijeme víno, ve kterém jsme rozmíchali mouku, krátce povaříme a přecedíme. Do hotové omáčky přidáme nadrobno posekanou petrželovou nať. Podáváme s knedlíkem.

Podobné recepty:

Pečené rolované skopové stehno, Pečeně ze skopového stehna, Srnčí nebo mufloní stehno na staročeský způsob, Skopové po tirpácky, Skopové dršťky