Srnčí nebo mufloní stehno na staročeský způsob
Potřebujeme:1 kg stehna, rozdrcené jalovce, 1 velkou cibuli, 100 g loje nebo slaniny, 2 bobkové listy, větvičku rozmarýnu, nastrouhanou kůru z 1/2 citronu, 6 stroužků česneku, 1 až 2 lžíce Estragonový octa, 1 lžíci mouky, 1/8 l kysané smetany, sůl
Jak na to:Stehno necháme odležet v rozdrcených jalovce, omyjeme a osolíme.
Lůj nebo slaninu nakrájíme, dáme na pekáč, nakrájíme cibuli, přidáme stehno, koření, česnek a ocet. Pomalu dusíme v troubě.
Když je stehno měkké, dočervena ho opečeme, šťávu necháme vypéct, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a zahustíme smetanou. Stehno nakrájíme a podáváme s omáčkou a s knedlíkem.
Guláš ze zvěřiny, Medailonky ze zvěřiny s zeleným pepřem, Šunkafleky s uzeným krůtím masem, Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí medailonky s drceným bramborou