Pečené rolované skopové stehno

Potřebujeme:

1, 5 kg skopového stehna, 100 g másla, 1 cibule, 150 g kořenové zeleniny, 75 g rajského protlaku, 20 g hladké mouky, 1, 5 dl červeného vína, 1, 5 dl vývaru z kostí, petrželová nať
Náplň: 50 g uzené slaniny, 100 g žampionů, 150 g měkkého salámu, 2 housky, 2 vejce, česnek, pepř, sůl

Jak na to:

Vykostěné stehno důkladně zbavte tuku a blan. Rozřízněte ho tak, aby vznikl plát masa, který dobře rozklepeme a osolte.
Připravenou nádivkou potřete plát masa a převažte nití. V pekáči zahřejte máslo, orestujte na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, vložte maso. Prudce ho opečte ze všech stran, podlijeme vývarem a přikryté pečte ve vyhřáté troubě asi 50 min. Během pečení obracejte a podlévejte vývarem. Ke konci pečení přidejte rajčatový protlak.
Když je maso měkké, šťávu vyduste na tuk, přilijte víno, ve kterém jste rozmíchali mouku, krátce povařte a přeceďte. Do hotové omáčky přidejte nadrobno posekanou petrželku. Pečené rolované skopové stehno nakrájejte, polijte omáčkou a podávejte s knedlíkem.

Náplň: Slaninu nakrájejte na kostičky, osmahneme, přidejte očištěné, na plátky nakrájené houby a chvíli poduste. Do vychladlé směsi přidáme na nudličky nakrájenou měkkou salám, housky namočené do vody a vytištěné, sůl, rozetřený česnek, vejce, pepř a vypracujte.

Podobné recepty:

Pečené rolované skopové stehno, Pečeně ze skopového stehna, Srnčí nebo mufloní stehno na staročeský způsob, Skopové po tirpácky, Skopové dršťky