Pečeně ze skopového stehna
24.9.2012
skopové stehno, slanina, jalovce, bobkový list, ocet, 50 g másla, sůl
Jak na to:Ze stehna odstraňte všechny blány a tuk, potřete solí a jalovcem. Položte na něj několik bobkových listů a v octovém hadru nechte několik dní stát, přičemž hadr denně vyměňujte namočením do čerstvé octové vody.
Den před pečením namočte stehno do mléka a bezprostředně před pečením setřete z něj mléko. Prošpikujte plátky uzené slaniny, po-obracejte na horkém másle a na troše vody celé na měkko duste. Nakonec upečte v troubě do křupavá.
TIP: Doporučujeme péct v alobalu.
Podbité kuřecí stehna, Pečené krůtí stehna, Pikantní pečené kachní stehna, Kuřecí stehna s mrkví, Pečené kuřecí stehna