Moravské koláče

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 70 g krys. cukru, 80 g rostlinného másla, 20 g droždí, 450 ml mléka, 1 vejce, špetka soli
Náplň: 250 g tvarohu, 1 žloutek, 150 g džemu, citrónová kůra, špetka soli
drobenku: 30 g másla, 30 g hrubé mouky, 30 g moučkového cukru

Jak na to:

Přeositou mouku promícháme se solí. Z cukru, droždí a vlažného mléka připravíme kvásek, vlijeme do mouky, přidáme vejce a vypracujeme vláčné těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Těsto přendáme na pomoučněný vál, rozválíme na tloušťku 1,5 cm a vykrajujeme kolečka. Posypeme drobenkou, přendáme na vymazaný plech a upečeme.
Náplň: Tvaroh utřeme s práškem. cukrem, žloutkem a nastrouhanou citronovou kůrou a špetkou soli.
Drobenku: Máslo, cukr a mouku smícháme a rozdrtíme.

Podobné recepty:

Moravské koláče, Špagety na kari, Moravské koláče, Pastevecká kýta, Těsto na kynuté koláče