Pastevecká kýta
8.12.2010
olej 4 lžíce, sůl, cibule 1 ks ,pórek 1 ks ,hořčice plnotučná 2 lžíce, vepřová kýta 800 g , worcesterská omáčka 1 lžíce moravské uzené 150 g, jemný kečup 2 lžíce
Jak na to:Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Moravské uzené, stejně jako vepřovou kýtu pokrájíme na nudličky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Olej rozehřejeme a nejdříve orestujeme nudličky moravského uzeného. Čtvrtinu po opečení vyjmeme a uschováme na ozdobu. Do pánve přidáme maso a zprudka opékáme asi 5 minut. Potom přidáme cibuli, pórek, sůl, worcestr a restujeme další 3 minuty. Nakonec vmícháme hořčici s kečupem, prohřejeme a servírujeme .
Podobné recepty:Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Jehněčí s nivou, Jehněčí s nivou, Hovězí kýta na okurkách, Vepřové maso s dvanáctkou