Hovězí kýta na okurkách
3.10.2011
600 g hovězí kýty, sůl, mleté černé koření, olej, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 150 g kyselých okurek, 2 lžíce kečupu, 150 ml červeného vína
Jak na to:Hovězí kýta nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a okraje nařízneme. Na rozehřátém oleji proudu opečeme z obou stran. Osolíme, opepříme, přidáme nové koření, bobkový list, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Podlijeme červeným vínem, přidáme kečup, pokrájené okurky a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme.
Podobné recepty:Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Hovězí kýta v hlívové omáčce, Plněná hovězí kýta, Kedlubnový salát s hovězím masem, Jehněčí s nivou