Plněná hovězí kýta

Potřebujeme:

600 g hovězí kýty, sůl, pepř, olej, 1 cibule, 100 g čerstvých hlívy, 80 g brokolice, 80 g nakládané kapie, 1 vejce, 1,5 dcl masového vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 zrnka nového koření, 1 lžičku Solamylu

Jak na to:

Maso rozkrojíme na 4 řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme očištěnou pokrájenou cibuli, přidáme očištěné pokrájené hlívy, pokrájenou brokolici, osolíme a krátce podusíme. Do chladné směsi přidáme nakrájenou kapii, vejce a promícháme. Nádivku rozdělíme na řízky, přeložíme, zpevníme párátkem a osmažíme na rozehřátém oleji. Podlijeme vývarem, přidáme koření a dusíme do měkka. Podle potřeby během dušení podléváme vodou. Potom maso vyjmeme, šťávu zahustíme Solamylem promíchaným s trochou vody, maso vložíme zpět a krátce prohřejeme. Podáváme se zeleninovou rýží.

Podobné recepty:

Hovězí kýta na okurkách, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Hovězí kýta v hlívové omáčce, Kedlubnový salát s hovězím masem, Jehněčí s nivou