Hovězí kýta v hlívové omáčce

600 g hovězí kýty, olej, 1 cibuli, sůl, pepř, 4 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 200 g hlívy, 2 dcl smetany, 1 lžíci hladké mouky, cukr, 1 citron
Jak na to:Stehno nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme očištěnou pokrájenou cibuli, přidáme maso a krátce osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list a přikryté dusíme do poloměkka. Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, přidáme k masu, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme do měkka. Udušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou promíchanou s hladkou moukou, ochutíme cukrem, šťávou z citronu a promícháme. Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme s uvařenou těstovinami.
Podobné recepty:Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Hovězí kýta na okurkách, Vepřová kýta v jemné omáčce, Italské vařené hovězí maso v celerové omáčce, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce