Hovězí kýta v hlívové omáčce

14.10.2011
Potřebujeme:

600 g hovězí kýty, olej, 1 cibuli, sůl, pepř, 4 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 200 g hlívy, 2 dcl smetany, 1 lžíci hladké mouky, cukr, 1 citron

Jak na to:

Stehno nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme očištěnou pokrájenou cibuli, přidáme maso a krátce osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list a přikryté dusíme do poloměkka. Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, přidáme k masu, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme do měkka. Udušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou promíchanou s hladkou moukou, ochutíme cukrem, šťávou z citronu a promícháme. Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme s uvařenou těstovinami.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Hovězí kýta na okurkách, Vepřová kýta v jemné omáčce, Italské vařené hovězí maso v celerové omáčce, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce