Hřiby na smetaně
19.10.2011

400 g žampionů, 1 cibule, hladká mouka, červená paprika, slepičí vývar, 250 g sladké smetany, šťáva z poloviny citronu, kečup, sůl
Jak na to:Žampiony omyjeme a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony, trochu soli a osmažíme asi 10 min. Posypeme červenou paprikou a moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem a udusíme asi 5 min. Nakonec přimícháme sladkou smetanu, podle potřeby zahustíme ještě moukou, aby to nebylo velmi řídké. Přidáme citronovou šťávu a kečup podle chuti (asi 2 velké lžíce). Podáváme promíchané s těstovinami.
Podobné recepty:Smažené hřiby, Prima kotletky, Houbová vánoční polévka, Pradědovo tajemnství, Žampióny na smetaně