Perníčky

Potřebujeme:

Na těsto: 125 g tekutého medu, 200 g krystalového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru, 150 g másla nebo Hery, 4 lžíce mléka, 1 vrchovatá KL mleté ​​skořice, 400 g hladké mouky, 100 g Solamylu jemného bramborového škrobu, 2 vrchovaté lžíce kakaa holandského typu, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva

Na ozdobení: 200 g prosátého moučkového cukru, 2-3 lžíce citronové šťávy, příp. potravinářské barvivo

Jak na to:

Med s cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a mlékem pomalu zahříváme, dokud se med a cukr nerozpustí. Hmotu nalijeme do nádoby na šlehání a necháme vychladnout.
Do téměř vychladlé hmoty zašleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček skořici. Smícháme mouku s kypřícím práškem, Solamylem a kakaem - směs prosejeme a 2 / 3 po částech zašleháme do hmoty el. šlehačem na středním stupni otáček. Zbytek propracujeme na pracovní desce. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky.
Z těsta vyválíme asi 0,5 cm tenkou placku, vykrajujeme hvězdičky a ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme:
Elektrická trouba: 180 ° C
Horký vzduch: 160 ° C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: každý plech 10-15 minut.
Po upečení dáme hvězdičky z plechu dolů a necháme vychladnout.
Na polevu vymícháme z práškového cukru a citrónové šťávy hustou hmotu. Můžeme přidat potravinářské barvivo. Polevou naplníme zdobící kornoutek a vychladlé perníčky ozdobíme. Necháme sušit.

Tip: Pokud chceme použít perníčky jako ozdoby na vánoční stromeček, před upečený vypíchnu díru na očko pletací jehlicí.

Podobné recepty:

Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky, Vánoční perničky pro paní pavlu