Perníčky

Potřebujeme:

600 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 150 g másla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 lžičku soda sody, 1 lžičku mleté ​​skořice, 1 lžičku perníkového koření, 2 lžíce kakaa, máslo na vymazání plechu a 1 vajíčko na potření perníčků
na zdobení můžeme použít ořechy, mandle, nebo sníh z bílků

Jak na to:

Všechno spolu zpracujeme. Vyválíme těsto na tloušťku 3 mm a můžeme vykrajovat perníčky. Poklademe je na vymazaný plech a pečeme v troubě 4-5 minut při teplotě 200 ° C. Když perníčky vyjmeme z trouby, ještě horké je třeba potřít rozšlehaným vajíčkem. Budou pěkně lesklé. Po vychladnutí zdobíme rozšlehaným bílkem (bílek + cukru + pár kapek citrónu pro lesk). Kakao udělá perníčky tmavší a vynikne na nich zdobení bílkem.

Podobné recepty:

Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Vánoční perničky pro paní pavlu, Perníčky