Krémová celerová polévka
20.3.2012

2 celery, 2 cibule, 1,5 l masového vývaru, 200 ml zakysané smetany, 150 g pražených vlašských ořechů, 1 lžičku citrónové šťávy, vegetu, kmín, sůl, pepř
Jak na to:Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí podusíme na másle asi 2 minuty. Zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu. Vše vaříme, dokud celer nezměkne.
Polévku necháme vychladnout, rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme vegetou, mletým bílý pepřem a solí.
Na talíři polévku posypeme praženými ořechy. Můžeme podávat teplou i studenou.
Krémová celerová polévka, Celerová krémová polévka, Krémová celerová polévka, Krémová celerová polévka, Celerová polévka s kmínem