Velikonoční baba
6.10.2011

500 g vepřového uzeného masa (vařené), 200 g slaniny s masem (oravská), 8 rohlíků, 1-1,5 dcl vývaru (z uzeného masa), 6 vajec, vegetu podle chuti, sůl, pepř mletý, olej, 1 vejce na potření
Jak na to:Uzené maso uvaříme a vychladlé ho nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme ji na oleji. Rohlíky nakrájíme a zalijeme trochou vývaru podle potřeby cca 1-1,5 dcl. Přidáme uvařené maso, 6 žloutků, koření, opražené slaninu a na zjemnění sníh z bílků, který lehce vmícháme do masy. Utřené masu rozetřeme do vymazaného pekáče, vrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do růžová. Výborná je teplá s kyselou okurkou, ale chutná dobře i studená.
Podobné recepty:Velikonoční baba, Velikonoční baba, Velikonoční hrudka, Bramborová baba na kapustě, Líná baba