Líná baba
24.10.2011

750 g brambor, 1 velký květák, tuk na vymazání pekáče, 350 g kuřecího nebo vepřového masa, 2,5 dcl mléka, 4 vejce, provensálské bylinky
Jak na to:Syrové brambory nakrájíme na kroužky, květák rozebereme na malé růžičky. Vymažeme pekáč, na dno poklademe brambory, na brambory květák a květák na tenké nudličky nakrájené maso. Vrstvy několikrát opakujeme. Zalijeme mlékem rozmíchaným s vejci a provensálskými bylinami. Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Dusíme 45 minut, potom pekáč odkryjeme a zapékáme ještě 15 minut.
Podobné recepty:Ferrero Rocher po domácku, Lín s pažitkovou omáčkou, Polévka z lína (jako hovězí), Velikonoční baba, Bramborová baba na kapustě