Domácí krémeš

27.10.2011
Potřebujeme:

8 dc mléka, 2 žloutky, 2 kapsy Zlatého klasu, 1 vanilkový cukr, 15 dkg moučkového cukru, 1 Palmarín, 1 lahvičku rumového esence, perníkového pláty

Jak na to:

Do 8 decilitrů mléka dáme 2 žloutky, 2 kapsy Zlatého klasu nebo Zlatica, vanilkový cukr, 2 lžíce hladké mouky a přidáme 15 dkg moučkového cukru. Nejpohodlnější je směs zamíchat pomocí ručního mixéru a uvaříme krém. Uvařený krém dáme vychladnout. Zatímco vychladne, uděláme šlehačku. Použijeme 2 kelímky sladké smetany na šlehání. Před šleháním naberte na špic nože jedlou sodu a vysypte do šlehačky. Ušleháme do tuha. V další nádobě rozmícháme Palmarín a po malých lžičkách přidáváme vychladlý krém. Když to celé vypadá hotové, nalijeme do krému ještě 1 celou lahvičku rumového esence. Pokud máme po ruce rum, můžeme použít 2 PL a netřeba esenci.
Perníkového pláty: Vezmeme první dvojici a položíme ji na nějaký podklad, který budeme moci vložit do chladničky. Na tyto dva pláty natřeme veškerý žlutý krém. Po natření krému pokračujeme druhým patrem a to šlehačkou. Pak přiklopte druhou dvojicí perníkového plátů a po přitlačujte. Hotový dáme do chladničky, nejlépe na 24 hodin.

Podobné recepty:

Domácí krémeš, Výborný krémeš, Pruhovaný krémeš, Kokosový krémeš, Domácí špaldové bio piškoty