Domácí krémeš

3.8.2012
Potřebujeme:

8 dcl mléka, 2 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 2 Zlaté klasy, 15 dkg moučkového cukru, 2 PL rumu, 1 celé 250 g máslo, 1 balení medových plátů, čokoláda na polití, 2 šlehačkové smetany, 2 ztužovače smetany

Jak na to:

Do mléka dejte vanilkový cukr, dále přidejte 2 Zlaté klasy. Na řadě jsou žloutku a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vaříme až do úplného uvaření - tj. stav, kdy je pudink řádně hustý a co je velmi důležité, nechte ho úplně vychladnout. Dále si v míse utřeme máslo s 2 PL lžícemi rumu nebo rumovou aroma a 15 dkg práškového cukru, do pěny. Spojte krémy. Puding promíchávejte se šlehačem na nízkých obrátkách pomalu po hromádce, až uděláte krém. Začněte stavět krémeš. Na podnos, který se Vám vejde do chladničky, dejte vedle sebe medové pláty. Na to po-natírejte žlutou nádivku. V míse vyšlehejte 2 nebo 3 šlehačky s 2 nebo 3 ztužovačem. Na žlutou náplň naneste šlehačku, pěkně upravte a přikryjte medovými pláty. Polijte čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Výborný krémeš, Pruhovaný krémeš, Kokosový krémeš, Domácí špaldové bio piškoty, Krémeš bez použití trouby