Výborný krémeš

25.10.2012
Potřebujeme:

8 dl mléka, 2 žloutky, 2 kapsy Zlatého klasu (nebo Zlatica), 1 vanilkový cukr, 2 lžíce hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 2 sladké smetany na šlehání, špetka jedlé sody, 1 Palmarín, 2 PL rumu (nebo 1 lahvičky rumového esence)

Jak na to:

Do mléka vhoďte žloutku, nasypte Zlatý klas, dále do toho přidejte vanilkový cukr, hladkou mouku a moučkový cukr. Vše dobře smíchejte, Nejpohodlnější je zamíchat to za pomoci robotu. Hotový krém třeba uvařit. Musíte ho neustále míchat jinak spálí. Nejlepší je použít hrnec s dvojitým dnem. Uvařený krém odložte do chladu. Zatímco vychladne, udělejte si šlehačku. Do smetany přidejte jedlou sodu a ušlehejte do tuha.

V hrnci rozmíchejte Palmarín (můžete ho také rozmixovat robotem. Během mixování Palmarínu do něj přidávejte po malých lžičkách vychladlý krém. Když to je hotové, nalijte rum.

Poté, co je šlehačka definitivně hustá a krém spojený s tukem, můžete začít zdít krémeš.

Vezměte 2 perníkového pláty a položte ji na tác. Na tyto dva pláty natřete pravidelně veškerý žlutý krém. Po natření krému pokračujte druhým patrem - šlehačkou. Znovu to celé zarovnejte. To celé přiklopte druhou dvojicí perníkového plátů a přitlačte.

Krémeš dejte do chladničky (nejlépe na 24 hod.) Je to nutné proto, aby perníkového pláty trochu vsáklo vlhkost a aby se krémeš spojil. Studený se také lépe krájí.

Podobné recepty:

Pruhovaný krémeš, Kokosový krémeš, Domácí krémeš, Krémeš bez použití trouby, Emilky krémeš