Kuře na francouzský způsob
17.10.2011

1 kuře, sůl, pepř, 60 g oleje, 100 g cibule, 2 stroužky česneku, vývar z kostí, 250 g zelené papriky, 200 g rajčat, 1 dcl bílého vína, zelenou petrželku
Jak na to:Umyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a podlijeme horkým vývarem. Potom přidáme omytou a na nudličky nakrájenou papriku, čtvrtky rajčat, podlijeme vínem a dodusíme. Hotové posypeme sekanou zelenou petrželkou. Podáváme s žampiónovou rýží nebo s vařenými bramborami a se salátem.
Podobné recepty:Kuře na francouzský, Kuře na libanonský způsob, Kuře na plzeňský způsob, Kuře na způsob kachny, Kuře na indický způsob