Květák na orientální způsob
13.11.2012

1 květák, 30 g oleje, 200 g hub, 200 g rajčat, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce hladké mouky, 20 g másla, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, 1 dcl červeného vína, 1 citron
Jak na to:Očištěný květák uvaříme v osolené vodě.
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené hřiby, osolíme, opepříme a dusíme. Přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem z květáku a ještě dusíme.
Později podlijeme červeným vínem a dodusíme. Po dodušení přidáme máslo.
Nakonec přidáme na malé kousky rozebrán květák, okyselíme citrónovou šťávou a ještě prohřejeme.
Květák na orientální způsob, Květák na italský způsob, Květák na polský způsob, Květák na bačův způsob, Květák na milánský způsob